
Murat Göllü
ODTÜ Mühendislik Fakültesi’nden mezun olduktan sonra kariyerine mühendis olarak başlayan Murat Göllü sonrasında Siemens’te “e-business” alanında çalışırken eş zamanlı olarak Yeditepe Üniversitesi’nde executive MBA programını tamamladı.
Siemens’ten sonra, 2000’li yılların başında, Türkiye’nin ilk B2B e-ticaret şirketlerinden Sabancı Holding iştiraki olan Akİnternet’te (pratis.net) Satış ve Pazarlama Direktörü olarak çalışmaya başladı. Pazarlamanın büyülü dünyasına ilk adımını bu sayede attığını dile getiren Murat Göllü marka, reklam ve iletişim alanındaki en değerli tecrübelerini ise Türkiye’nin önde gelen bankalarından Akbank’ta kazandı.
Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı olarak 16 yıl boyunca bankanın ana markası olan Akbank’ı, kredi kartları markası Axess’i; Akbank Private Banking ve Akbank Sanat gibi alt markalarını ve yine bu süreçte yaratılan Wings, Tosla ve Juzdan gibi önemli markaları ve bu markaların itibarını yöneten geniş ve güçlü bir ekibe liderlik etti.
Ekibiyle birlikte marka, reklam ve iletişim adına pek çok ulusal ve uluslararası ödüle layık görülen onlarca reklam kampanyası, halkla ilişkiler çalışmaları, gönüllülük faaliyetleri ve sosyal etki projelerine imza attı. Akbank markası bu dönemde, uluslararası marka değerleme kuruluşu Brand Finance’ın yaptığı değerlendirmelerde üst üste yedi kez Türkiye’nin en değerli banka markası, 2015 yılında da Türkiye’nin en değerli markası oldu.
Unutulmaz anılar ve başarılarla dolu müthiş bir yolculuk olarak gördüğü Akbank sonrası, güvenin ve itibarın önemine ve iletişimin değerine olan inancıyla; kurum ve liderlerin büyük emeklerle var ettikleri işlerini ve itibarlarını kötü yönetilmiş krizlerle kaybetmemeleri için 2022 yılında BReady’i kurdu. BReady, markaların ve liderlerinin iş hayatlarının bu en zor anlarına hazır olmalarını sağlamak amacıyla kriz yönetimi ve iletişimi konusunda çalışmalar yapıyor.
2023'te Kurumsal İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilmenin kariyerimdeki en gurur verici anlardan biri ve aynı zamanda büyük bir sorumluluk olduğunu söyleyen Murat Göllü, öğrenmenin yaşı yok diyerek aynı yıl, iş hayatında kazandığı deneyimi akademik bilgiyle birleştirerek iletişim adına daha etkili fikirler üretmek adına Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Doktora Programı'na başladı.
Hayatının sadece işten ibaret olmadığını düşünen Murat Göllü, 2015 yılından bu yana eşi ile birlikte Dalyan Eskiköy’de 300 ağaçla başlayan ve bugün yaşları iki ile yirmi arasında değişen yaklaşık 2.500 ağaca ulaşan nar bahçeleri ile tarımı ve çiftçiliği mütevazı bir idealizm ile sürdürülebilir kılmaya çalışıyor.
Tüm bunların ötesinde, en çok keyif aldığı ve gurur duyduğu işlerin iyiliğin peşinde koştuğu anlar olduğunu söyleyen Murat Göllü, Akbank'taki ekip arkadaşları ile hayata geçirdiği “Akbanklı Gönüllüler” projesinin, binlerce üniversiteli genci gönüllülükle tanıştırdıkları, fikir babası olduğu “Şehrin İyi Hali” projesinin; her yıl İstanbul Maratonu’nda koşmanın, koşmanın da ötesinde her yıl bir başka sivil toplum kuruluşu için canla başla bağış toplamanın; 160 öğrencili Dalyan Eskiköy İlköğretim Okulu’nun idealist ve vizyoner müdürünün projelerini gerçekleştirmesi için kaynak yaratmasına destek olmanın ve okula bir ana sınıfı, bir fen laboratuvarı ve bir de matematik atölyesi kurulmasına aracılık etmenin; Toplum Gönüllüsü onlarca gençle projeleri için nasıl kaynak yaratabilecekleri ve bunun için nasıl etkili bir iletişim yapabilecekleri konusunda tecrübelerini paylaşmanın hayatında çok özel bir yeri olduğunu söylüyor.